open Menu
Blog

Energy flows where attention goes

Waar je je op richt groeit

Waar de aandacht ook op gericht is, dit wordt prominenter. Het is een van die concepten “verborgen in het volle zicht”; bijna te duidelijk voor mensen om volledig te begrijpen en consequent toe te passen. Je aandacht, je focus, is een streven naar energie. Waar je voor kiest om je aandacht op te richten, zal meer kracht krijgen en groeien. Ik zal een paar voorbeelden geven

Meditatie

Wanneer je mediteert, focus je naar binnen. Daarom bouwt meditatie zelfbewustzijn op. Je wordt je bewust van je gedachten. Je maakt jezelf vertrouwd met je intuïtie. Je wordt meer afgestemd op je hele wezen; lichaam, geest en ziel.

Schrift

Tijdens het schrijven haalt u inspiratie uit … waar het ook vandaan komt … en leidt u het naar de pagina of het scherm om het uit te werken.

Lichamelijke oefeningen

Bij elk type oefening ligt de nadruk op het lichaam. Lichamelijk bewustzijn wordt aangescherpt wanneer u correct en bewust traint. Een pull-up uitvoeren is een goed voorbeeld. De pull-up werkt het grootste deel van het bovenlichaam, waarbij de rugspieren de primaire bewegingen zijn. Maar je moet tijdens de beweging op je hele lichaam letten om de juiste techniek te garanderen. Je moet je hele lichaam strakker maken (anders trek je dood gewicht aan). Je moet ook de beweging initiëren door je rugspieren aan te spannen (wat moeilijk is omdat de meeste mensen moeite hebben deze spieren te ‘voelen’). Zonder zelfs maar in te gaan op de ingewikkeldheden, kun je zien hoe een oefening als (schijnbaar) eenvoudig als een pull-up veel lichamelijk bewustzijn vereist. Dit is de reden waarom mensen zoals yogameesters en bodybuilders zich scherp bewust zijn van elk deel van hun lichaam.

Manifestatie

Manifestatie sluit nauw aan bij het concept van “energiestromen waar aandacht naar toe gaat”. In wezen magnetiseer je alles met dezelfde vibratie als jij in je realiteit. En je trilt op dezelfde frequentie als je overheersende focus. Dus als je je vibratie kunt veranderen, kun je direct veranderen wat zich in je leven manifesteert. Klinkt als magie, toch? Welnu, het leven wordt een continue stroom van magie wanneer je bewuster wordt.

Groepsactiviteiten

Het effect lijkt in groepen te worden versterkt. Dit is waar veel mensen hun aandacht op hetzelfde richten. In een cirkel staan ​​en praten bijvoorbeeld. Wanneer mensen in een cirkel staan, wordt het gesprek een entiteit op zichzelf. Iedereen geeft om de beurt energie aan het gesprek en speelt met die energie.

Alles aan een tafel

Dit omvat maaltijden, vergaderingen … enz. Zoals met wat ik hierboven zei, wordt de maaltijd / vergadering bijna als een entiteit zelf. Laten we bijvoorbeeld een vergadering nemen. In een vergadering komen mensen samen om te brainstormen en iets te bereiken. De focus, aandacht en energie van iedereen is op hetzelfde doel. En om de een of andere reden heb ik het gevoel dat ronde tafels het beste werken. Misschien omdat iedereen voor hetzelfde middelpunt staat.

Tv kijken

Tv trekt letterlijk de kijker naar binnen. De focus (of het bewustzijn) van iedereen die kijkt, gaat naar de tv. Denk na over hoe volledig je wordt geabsorbeerd terwijl je tv kijkt. Je wordt volledig ondergedompeld in de schermwereld en je niet bewust van je omgeving (ook bekend als ‘realiteit’). Dit is net het tegenovergestelde van meditatie. Het brengt je bewustzijn / bewustzijn over van jezelf en naar alles wat op tv is (dit maakt het kijken naar films zo boeiend). Het is in wezen je kracht extern. Dit is (een van de redenen) waarom je zoveel machteloze mensen ziet die plaatsvervangend via anderen leven (beroemdheden, atleten … enz.). Ik ben liever de meest interessante man ter wereld en leef indirect door mezelf.

Groepsevenementen

Dit omvat alle concerten, zang, dans, zingen, groepsmeditatie / gebed, of welke andere gekke rituelen waaraan mensen ook deelnemen achter gesloten deuren. Met elk type groepsritueel wordt een fantastische hoeveelheid energie gegenereerd. Je kunt het voelen als je erbij betrokken bent. Als je bijvoorbeeld ooit naar een geweldig concert bent geweest, weet je dat je de energie letterlijk kunt voelen. Oh en heb je ooit gehoord dat er geruchten over Tibetaanse monniken zijn om objecten daadwerkelijk door akoestische levitatie te verplaatsen? Ja, gekke dingen. De kernvraag hier is deze: waar concentreer je je op?

Het geheim van verandering is om al onze energie te richten, niet op het bestrijden van de oude, maar op het bouwen van het nieuwe.