open Menu

chiropractiexl

Chiropractie in Limmen

Chiropractie XL biedt u een veilige en effectieve behandel­methode waarbij de stand van de ruggen­wervels wordt gecorrigeerd en de beweeglijk­heid van de gewrichten wordt hersteld. Het resultaat is dat blokkades (zogeheten subluxaties) in de wervel­kolom worden opgeheven, waardoor het lichaam beter in staat is te genezen.

Chiropractie XL is een van de beste praktijken in Nederland. Naast verschillende oplos­singen voor uw bewegings­aparaat bieden we ook een zeer breed pakket voor alter­natieve pijn­bestrijding en langdurige aandoeningen aan. Chiropractie is wereldwijd een van de grootste en snelst groeiende vormen van gezondheids­zorg en kan zowel worden ingezet bij acute als chronische (pijn)­klachten. Ook kan preven­tieve zorg van de wervel­kolom rug- en nek­klachten voorkomen.

Onze chiropractor is volledig bevoegd en lid van de door de ziekte­kostenverzekeraars erkende beroepsverenigingen.

Wat is chiropractie?

Uw chiropractor is universitair geschoold en is bij uitstek in staat vast te stellen of uw klachten middels chiropractie kunnen worden aangepakt of dat een verwijzing noodzakelijk is. Naast de specifieke chiropractische kennis en vaardigheden is uw chiropractor uitvoerig geschoold in algemene diagnostische methodes, het beoordelen van röntgenfoto’s en het doen van een zorgvuldig lichamelijk onderzoek. Chiropractoren beschikken over een breed scala aan behandeltechnieken. Welke technieken gekozen worden is afhankelijk van uw individuele klachten en/of behoeften.

Het zenuwstelsel

Het is de taak van de Chiropractor om uw zenuwstelsel optimaal te laten functioneren om zo het zelfherstellend vermogen van uw lichaam te bevorderen.

Waar is het zenuwstelsel belangrijk voor?

  • Het verzenden, ontvangen en het verwerken van zenuwimpulsen door het lichaam. Zo kan het lichaam werken!
  • Het correct functioneren van alle organen en spieren in uw lichaam is afhankelijk van deze impulsen.
  • Beheersing van elk systeem in je lichaam: immuniteit, spijsvertering, enzovoort.
  • Beheersing van het genezingsproces.

De zenuwen vervoeren informatie door het lichaam in de vorm van elektrochemische seintjes, die impulsen worden genoemd. Deze impulsen verplaatsen zich van de hersenen en de wervelkolom naar de verscheidene zenuwen, die door het hele lichaam zijn verspreid.

Het Centrale Zenuwsysteem is verantwoordelijk voor het verzenden van zenuwimpulsen en voor het analyseren van zintuiglijke informatie. Dit omvat de hersenen en de wervelkolom.

Het Perifere Zenuwstelsel zorgt ervoor, dat deze zenuwimpulsen vervoert worden binnen het lichaam, tussen de verschillende structuren,
zoals de craniospinale zenuwen, die zich vertakken vanuit de hersenen en de wervelkolom.

Het Autonome Zenuwstelsel is opgemaakt uit het sympathische en het parasympathische zenuwstelsel. Deze reguleren en coördineren de functie van de vitale organen.

Voor meer informatie ga je naar
chiropractiexl.nl

View this post on Instagram

Full body treatment dr. Steven Excell. First 20% by Chiropractie and the other 80% through Cranial Facial Release. Putting some balloons in you’re nose and get rid of all the tension build up on your skull from birth till now. It really amazing 🙈🙏

A post shared by Energetisch Therapeut (@wuwai.healing) on