open Menu

De ervaring van Merel

Wat en waar
Workshop Born to Transform op – 21 juli 2019 – Studio Zoed

Wat heb je ervaren tijdens de workshop? (lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel)
Het voelde natuurlijk om wat actiever te starten en daarna opgeladen aan de rest van de informatie tot me te nemen. Heel rustgevend om energie zo vol te voelen stromen door mijn hele lichaam. En heel bijzonder om de energie van mijn handen zo tastbaar te voelen. Mijn lichaam is niet gewend aan bewust omgaan met ademhaling en zuurstof. Dus daar mee starten voelde eerst best oncomfortabel en letterlijk benauwd. Een combinatie van oude sensaties en nieuwe inzichten maakte dat ik me na deze oefeningen heel rustig en goed voelde, meer ruimte in mijn lijf en longen. Ik luister altijd naar muziek met alles in me, niet alleen mijn oren, het was heel interessant en verhelderend om te voelen wat 5 heel verschillende nummers bij mij te weeg brachten. Verrassend ook. Emotioneel gezien heb ik van alles gevoeld, maar steeds keerde mijn gevoel terug naar rust. Tijdens het laatste deel voelde ik heel goed mijn energie stromen, in meditatie vond ik creatieve oplossingen en zelfvertrouwen voor dingen waar ik aan momenteel werk.

Denk je dat je deze informatie gaat toepassen?
Ja

Zou je gebruik maken van een energetisch therapeut?
Ja

Deel je ervaring in minimaal 5 zinnen
Het was voor mij een ontspannen ochtend, het voelde heel goed om zo bewust en geconcentreerd bezig te zijn met de onderwerpen die aan bod kwamen. De workshop in zijn geheel heeft me verschillende nieuwe inzichten gebracht. Tijdens en na de workshop voelde ik me heel kalm en uitgerust, maar ook nieuwsgierig naar meer. Wat voor mij persoonlijk altijd een goed teken is; als ik heel veel nieuwe vragen heb, dan heb ik iets geleerd en besef ik me weer eens hoe weinig ik eigenlijk weet. Ik vind het fijn en bijzonder dat jij zo jezelf bent, ook in deze setting en in groepsverband. Dat sterkt het gevoel dat we allemaal bezig zijn met eenzelfde doel, inspirerend. Na de workshop voelde ik me kalm, opgeladen en dankbaar voor de ervaring.

Wat vond je goed en wat vond je wat minder aan de workshop
Ik vond het een fijne mix, opbouw en afwisseling van verschillende onderdelen, inspanning en ontspanning. Voor mij waren het interessante onderwerpen en een goed te verwerken hoeveelheid informatie. Sommige onderwerpen, zoals de omschrijving van de chakra’s, zou in een combinatie met een soort simpele visuele presentatie beter tot zijn recht kunnen komen (zoals jouw presentatie in print). Of misschien een activiteit koppelen aan iedere chakra, dat zou ook mooi kunnen communiceren: zoals de energie voelen tussen onze handen. Ik heb persoonlijk soms (vaak) moeite met functioneren binnen een groep, de hoeveelheid mensen en ook de setting en sfeer van de workshop waren in dit geval precies goed en prima te verwerken. Maar meer mensen zou ik lastig vinden (afleidend, minder veilig gevoel en overprikkelend).

Zou je een vervolg workshop bijwonen?
ik wil graag meer informatie ontvangen