open Menu

Gezondheids statistieken in Nederland 2018

Het probleem

De maatschappij wordt steeds zieker. Obesitas, depressie, verslaving, burn-out, dakloosheid en schulden nemen alleen maar toe terwijl mensen op zoek zijn naar balans, gezondheid & geluk.

Bronnen: Wereld Gezondheidsorganisatie, Lancet Commissie Rapport, Verenigde Naties Office on Drugs, Rijksoverheid, Jellinek, Nederlands Centrum voor Beroepsziekten.

 

1) Overgewicht

Over gewicht gesproken. Dit is een zeer groot probleem in Nederland. En gaat nog een veel groter probleem worden als wij collectief niet veranderen. 90% in de huidige supermarkt is troep. Ze bevatten veel suikers, zoetstoffen en er zit vaak geen enkele voedingsstof meer in voor ons lichaam. Bewust producten kopen die goed voor jouw lichaam zijn, zijn van essentieel belang voor groei, zowel mentaal & fysiek.

Vind jij het moeilijk het juiste te kopen of kom je toch steeds met snoep, chips of pizza thuis… dan is het tijd om aan een nieuwe basis te werken.⠀

Hierbij drie tructjes die ik toepas:
1. Ik drink wat of eet iets voor ik boodschappen doe⠀
2. maak een lijstje en haal alleen dat⠀
3. ga na kleine locale supermarkten of de markt⠀

Overigens vind ik dat onze overheid hier veel te weinig actie op onderneemt!⠀
Daarom ontwikkelde Wuwai & theWellderness een uniek holistische formule op elke aspect van welzijn.

 

2) Burn-out

Burnout is de welvaart ziekte van het moment. Kortsluiting in het hoofd met als gevolg uitputting op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Als energie therapeut constateer ik dat alle energie zich rond het hoofd heeft verzameld en niet meer goed door het lichaam kan stromen. Het is bij deze mensen van belang de energie terug te brengen naar waar het hoort. De onderste 2 chakras spelen hier een belangrijke rol in. Door elk chakra “energie centra” te controleren en herstellen kunnen we jouw energie weer optimaal in balans krijgen.

Een intensief traject van 3 sessies per week, 4 weken lang zal je sneller doen genezen dan mening ander therapie.

 

3) Psychische klachten

Door psychische klachten heeft u minder plezier in het leven. U voelt zich bijvoorbeeld somber, verward, angstig of gespannen.

Persoonlijkheidsstoornissen
Een persoonlijkheidsstoornis is een stoornis waar zowel de persoon zelf als diens omgeving vrijwel voortdurend hinder van ondervinden. Er zijn veel verschillende soorten persoonlijkheidsstoornissen. Het beloop daarvan is heel verschillend. Enerzijds gaat het vaak om aandoeningen die hardnekkig en ernstig kunnen zijn, anderzijds kunnen er ook aanzienlijke verbeteringen optreden in de loop van de tijd.

De problemen die bij de persoonlijkheidsstoornis horen, zijn heel divers en komen op verschillende levensgebieden voor: bijvoorbeeld moeilijkheden op het werk en in relaties. Mensen met een persoonlijkheidsstoornis hebben ook vaak andere psychische problemen, b.v. angsten, depressiviteit, emotionele instabiliteit.

Voorbeelden van klachten of verschijnselen zijn:

  • telkens terugkerende conflicten met mensen in de omgeving;
  • een instabiel levenspatroon en niet goed richting kunnen geven aan het leven;
  • extreme gevoelsuitingen en sterke stemmingswisselingen;
  • agressieve uitingen en impulsiviteit;
  • zich snel buitengesloten of afgewezen voelen;
  • op een dwangmatige manier bezig zijn alles in het leven perfect te regelen.

Deze kenmerken kunnen ook voorkomen bij mensen die geen persoonlijkheidsstoornis hebben. Het verschil zit ‘m in de mate van ernst of hardnekkigheid.

 

4) Verslaving

Verslaafd. Of het nu gaat om chocola, snoep, suiker, alchol, drugs, gokken, sex of shoppen… ieder mens heeft een “drugs of choice” bewust of onbewust.⠀

De vraag is doet het jouw leven ontwrichten of heb je controle. Bestaat er controle? Ik vind dit persoonlijk een erg interessante topic en zal hier in de toekomst meer over spreken & schrijven.⠀

  • Omgeving: De houding van de sociale omgeving zoals familie, school en vrienden kunnen van invloed zijn. een kwalitatief goed sociaal netwerk en diepgaande relaties een rem tegen verslaving.
  • Structureel factoren: Woonomgeving, socio-economische invloeden of de beschikbaarheid van middelen op de markt in een bepaalde buurt of in het algemeen kunnen ertoe leiden dat iemand sneller overdadig middelen gaat gebruiken.
  • Erfelijkheid: biologisch, psychologisch of genetisch. (DNA)  Bijvoorbeeld biochemische factoren in de hersenen. Deze kunnen door de juiste voeding of suppletie in balans gebracht worden.