open Menu

De unieke kracht van Lion’s Mane

Lion’s Mane werkt als een adaptogeen voor het reguleren van onze cholesterol- en bloedsuikerspiegel. De niveaus worden automatisch aangepast aan de ideale balans door deze prachtige paddenstoel.

Een van de unieke kenmerken van Lion’s Mane is het feit dat het niet alleen een ondersteunend, genezend en kalmerend effect heeft op ons zenuwstelsel. Volgens modern wetenschappelijk onderzoek hebben ze een positieve invloed op de ontwikkeling van wat zij de zenuwgroeifactor noemen. NGF is een heilzame stof maar heeft zijn beperkingen. NGF wordt erg slecht opgenomen in onze hersenen. Lion’s Mane lost dit probleem op. Onderzoek heeft duidelijk aangetoond dat deze paddenstoelen een positieve invloed hebben op onze hersenchemie en ook een celregenererende functie hebben. Wetenschappers ontdekten dat de actieve componenten die specifiek zijn voor Lion’s Mane, hericenonen en erinacines zijn. Deze stoffen hebben een positieve invloed op de celstructuur van patiënten met Alzheimer en dementie.

Uiteraard bezit Lion’s mane, net als veel andere paddenstoelen, de niet-lineaire polysacchariden (30%). De bèta-glucaanpolysacchariden zijn verantwoordelijk voor het stimulerende effect op het immuunsysteem.

Onderzoekers ontdekten dat Lion’s Mane-paddenstoelen het herstel van verwondingen aan de hersenen en het centrale zenuwstelsel helpen versnellen. Lion’s Mane stimuleert de groei en het herstel van de zenuwcellen. Het vermindert de hersteltijd met 23-41%. Het belangrijkste is dat de resultaten van dit onderzoek suggereren dat Lion’s Mane ook helpt om de ernst van hersenschade na een beroerte te verminderen.

De paddenstoelen zijn ook gunstig voor gezonde mensen, die hun concentratievermogen en intellect veel nodig hebben. Lion’s Mane heeft een positieve invloed op het cognitief geheugen.

 

Lion’s Mane in de toekomst

Er wordt in Japan veel onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Dit zou een revolutie in de moderne geneeskunde kunnen betekenen. In de toekomst, na meer onderzoek, zal Lion’s Mane ziekten zoals Parkinson en andere zenuwgerelateerde ziekten volledig doen verdwijnen. De krachtige paddenstoelen helpen zelfs de progressie van degeneratieve neurologische aandoeningen te vertragen en mogelijk zelfs te genezen.

 

11 gezondheidsvoordelen

 • Lion’s Mane is een medicijn tegen een uitgebreide lijst van ziekten zoals:
 • Hoge bloeddruk
 • Ademhalingsklachten (chronische bronchitis, astma, verkoudheid)
 • Alzheimer
 • Parkinson
 • Artritis
 • Reuma en andere gewrichtsproblemen
 • Verhoog het cholesterolgehalte S.
 • Spijsverteringsproblemen
 • Schade aan het zenuwstelsel (inclusief kanker die slokdarm-, twaalfvingerige darm- en maagkanker wordt genoemd)
 • Hart- en vaatziekten
 • H.I.V./Aids

 

Lion’s Mane: De Japanse Berg Priester

Lion’s Mane (Hericium erinaceus), ook wel ‘berg priester’ in Japan genoemd, wordt al een lange tijd gebruikt als algemeen herstellend en ondersteunend voor de functies van de geest. De paddenstoel heeft een opmerkelijke vorm dat doet denken aan het prachtige en imposante bos manen van een gezonde mannetjesleeuw.
Lion’s Mane is één van de enige adaptogene paddestoelen. Het heeft als adaptogeen een regulerende werking bij en na een stressrespons voor de hersenen*. Daarnaast ondersteunt Lion’s mane de lichaamseigen groei functie NGF (nerve gbs-growth factor).

 

Waar is Lion’s Mane goed voor?

Lion’s mane neuropeptiden zijn verantwoordelijk voor de groei, behoud en proliferatie van neuronen en myeline in de hersenen*. Dit gespecialiseerde eiwit is nodig voor de groei van de sensorische neuronen in onze hersenen. Ze spelen een essentiële rol bij de di!erentiatie en overleving van verschillende zenuwcellen populaties in het perifere en centrale zenuwstelsel. Lion’s Mane bevordert het proces van myelinisatie. Dit is het proces van signaaloverdracht door de zenuwen, welke lion’s mane blijkt te versnellen. Mensen die een bijdrage willen leveren aan het concentratie- en leervermogen kunnen Lion’s Mane heel goed gebruiken*. Tevens heeft lion’s mane een positieve invloed op ons geheugen*.

 

De toepassingen, voordelen en werking van Lion’s Mane:

 • Is goed voor de hersenen*
 • Effectief adaptogeen*
 • Ondersteunt het leervermogen*
 • Draagt bij de concentratie*

* Deze gezondheidsclaims zijn op dit moment in behandeling  bij de ESFA.

Bestel hier je Lion’s mane

 

Concentratie problemen?

Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

 

Ericenones en Erinacines

N.G.F. is een fantastische stof, maar heeft één beperking: het wordt erg slecht opgenomen in onze hersenen omdat het niet goed de bloed-hersenbarrière kan passeren. De bloed-hersenbarrière kan alleen gepasseerd worden door kleine lipide (vetten) oplosbare stoffen.
Het is dus niet (nog niet) mogelijk om een supplement te ontwikkelen die direct NGF naar de hersenen stuurt. Lion’s Mane heeft een bijzondere eigenschap die dit probleem kan helpen oplossen. Lion’s Mane is, door middel van Ericenones en Ericacines, in staat om de lichaamseigen productie van NGF te stimuleren en zo het gewenste e!ect te kunnen veroorzaken. Natuurlijk bezit ook lion’s mane, net als vele andere paddestoelen de non-lineaire polysachariden (30%). De bèta-glucaan polysachariden zijn verantwoordelijk voor het stimulerende effect op het immuunsysteem.

 

Lion’s Mane: Bekend onder vele namen

Lion’s mane, oftewel ‘leeuwenmanen’ is ook wel bekend onder de Latijnse naam ‘Hericium erinaceus’ en krijgt vaak de titel ‘King of Mushrooms’ toegeëigend. Tevens is de paddenstoel bekend onder vele andere namen zoals ‘Bear’s head’, ‘Monkey’s head’, ‘Bearded Tooth mushroom’, ‘Hedgehog mushroom’, ‘Bearded Hedgehog mushroom’, ‘Bearded Tooth fungus’, ‘Hedgehog fungus’ ‘Pompom mushroom’. Tot slot is deze pracht paddenstoel in Japan bekend als ‘Yamabushitake’.

Bronnen: Micro1p & Superfoodsonline