open Menu

Het circadiane ritme en het body cycli

Wist je dat je lichaam drie cycli van 8 uur per dag uitvoert? Dit staat bekend als de circadiane ritmes. De volgende informatie is van onschatbare waarde. Het gebruik van deze kennis kan een leven van verschil maken.

Circadiane ritmes

Circadiane ritmes zijn de cycli die het lichaam vertellen wanneer het moet slapen, ontwaken en eten. De biologische en psychologische processen die elke dag in voorspelbare patronen oscilleren. Deze interne klok wordt beïnvloed door externe signalen, zoals zonlicht en temperatuur, die helpen bepalen of iemand zich op verschillende tijdstippen van de dag energiek of uitgeput voelt.

Magische klok

Wat is circadiaans ritme?

Circadiane ritmes worden bepaald door een hoofdklok, een groep neuronen die de suprachiasmaticus kern die zich in een hersengebied bevindt dat de hypothalamus wordt genoemd. Deze hoofdklok vertaalt signalen uit de omgeving naar richtlijnen voor het lichaam. Receptoren in de ogen detecteren bijvoorbeeld duisternis en geven dat signaal door aan de suprachiasmatische kern, die vervolgens de productie van melatonine stimuleert, het hormoon dat slaperigheid veroorzaakt.

De 3 cycli

1. Verwerken ( afstoten van afvalstoffen): van 04:00 tot 12:00 uur
2. Eten ( en verteren): van 12:00 tot 20:00 uur
3. Gebruiken (voedsel omzetten in energie): van 20:00 tot 04:00 uur

Hoewel het lichaam tegelijkertijd in verschillende mate kan eten, verteren, eten en schoonmaken, is gebleken dat het lichaam van ongeveer 4 uur ‘s middags tot het middaguur zichzelf reinigt (elimineert) – dit is de reden waarom bijvoorbeeld mensen word wakker met hoofdpijn, knapperige ogen, harige tongen enzovoort – dit is het puin dat naar buiten komt. Het is het meest logisch voor het lichaam om zijn schoonmaak te doen terwijl we slapen, omdat het dan is dat we geen extra energie uitoefenen en de natuur zijn gang kunnen laten gaan.

Verwerken

Tijdens deze eerste periode van 8 uur zijn de beste voedingsmiddelen die we mogelijk kunnen eten (als we dat willen) fruit of fruit, groenten of groene sappen, omdat ze een minimale vertering vereisen en de enige voedingsmiddelen zijn waarvan is gevonden dat ze niet storen dit reinigingsproces. Daarom is het ideale scenario om te proberen zoveel mogelijk vers fruit of sap in uw ochtendroutine op te nemen en langzaam te bezuinigen (en idealiter op andere items). Kortom, zodra je iets anders eet, stopt de reiniging. Ik ben ervan overtuigd dat het zo lang vasthouden aan deze routine grotendeels verantwoordelijk is om mijn gewicht laag en mijn energie hoog te houden. En je voelt je ook zo schoon!

Harvey verklaart: “De eliminatiecyclus is zonder twijfel je grootste bondgenoot in het voorkomen van gezondheid en het voorkomen van ziekten” … in hun tweede boek Fit for life, Living Health. Hij legt ook uit: ‘Als er 24 uur lang elk uur een bloedtest zou worden afgenomen, zou dit aantonen dat de bloedbaan het zwaarst wordt belast met de bijproducten van het metabolisme in de uren tussen 4 en 12 uur’ s middags, wat de versnelde eliminatiecyclus aangeeft, omdat het bloed is dat afvalmateriaal naar de vier eliminatiekanalen voert: de darmen, blaas, longen en huid.

Eten

De tweede cyclus van acht uur is tussen de middag en 20:00 uur, wat, als je erover nadenkt, is wanneer de meesten van ons onze twee hoofdmaaltijden van de dag eten – lunch en diner. Dit is het moment waarop het lichaam het meest efficiënt is in het verteren en omgaan met voedsel. Het is ook de tijd waarin we ze het snelst opbranden omdat we het meest actief zijn. Zolang we eten volgens de voorschriften van onze eetlust, moeten we vrolijk tanken en branden, tanken en branden op een redelijk stabiele en comfortabele manier, wat zorgt voor een echt comfortabel gevoel in het lichaam.
Eten wanneer iemand echt honger heeft, kan even wennen zijn, maar is veel leuker dan eten alleen omdat de klok zijn lunch voorschrijft. En het is zo logisch!

Gebruiken

De derde cyclus is de tijd voor het gebruik van het voedsel dat u gedurende de dag hebt geconsumeerd. Assimilatie vindt plaats tussen (ongeveer) 20:00 en 04:00 uur, d.w.z. de tijd dat u het meest waarschijnlijk ontspannen, in slaap of het minst actief bent. Gedurende deze tijd kan het lichaam aan de slag om al het goede uit uw eten te halen vanaf de dag, en te werken aan genezing en herbouwen. Naarmate deze fase ten einde loopt, leidt het netjes terug naar de eerste cyclus, zuivering, omdat het alles verwijdert wat het niet nodig heeft.

Circadiane ritme

Wat kan een energetische behandeling hierin betekenen?

Wuwai staat voor leven volgens de flow van de natuurlijk en help je jouw energie in balans te brengen door deze processen te herstellen.  Hierdoor zal het makkelijker zijn in ware authenticiteit te leven vol gezondheid & energie.

Ervaar een healing