open Menu

Je lichaam gronden door te aarden

Aarden is eenvoudig, simpel en krachtig. Volgens velen is het echt een ontbrekende schakel in het totaal van voorwaarden voor een goede gezondheid, iets wat veel voor de mensheid kan betekenen.

Door je weer met de aarde te verbinden stel je je lichaam in staat om terug te keren naar zijn normale elektrische toestand, waardoor het beter in staat is om zichzelf te reguleren en zichzelf te genezen. Normale lichaamsritmes zorgen voor een stabiel referentie punt voor genezing, herstel en verjonging – kortom, voor volledige gezondheid.

Wat je in dit artikel te weten gaat komen:

 • Wat is aarden?
 •  Wat is aarden niet?
 • Wat gebeurt er?
 •  Wat voel je?
 • Ga je je beter voelen?
 • Wat doet aarden?

Wat is aarden?

Om te aarden verbind je je lichaam met de tijdloze en liefdevolle energie van de aarde. Dat houdt in dat je blootsvoets buiten loopt of zit, en dat je binnen werkt of slaapt terwijl je verbonden bent met een geleidend voorwerp dat de genezende energie van de aarde in je lichaam laat stromen. Al meer dan tien jaar hebben duizenden mensen over de hele wereld — mannen, vrouwen, kinderen en atleten — aarden onderdeel van hun dagelijks leven gemaakt. De resultaten zijn buitengewoon.

Wat is aarden niet?

Je wordt absoluut niet geëlektrocuteerd. Aarden is een van de meest natuurlijke en veiligste dingen die je kunt doen.

Wat gebeurt er?

Je lichaam raakt doordrenkt met negatief geladen vrije elektronen, die overvloedig aanwezig zijn op het aardoppervlak. Je lichaam stemt zich onmiddellijk af op hetzelfde elektrische energieniveau (potentiaal) als de aarde.

Wat voel je?

Soms een warm, tintelend gevoel en vaak een gevoel van rust en welbehagen.

Ga je je beter voelen?

Meestal wel, en vaak al snel. De mate van vooruitgang varieert van persoon tot persoon. Het is belangrijk om elke dag te blijven aarden, en zo vaak mogelijk, om de beste resultaten te behalen. Als je ophoudt met aarden, keren de symptomen gewoonlijk geleidelijk terug.

Wat doet aarden?

Studie en onderzoek wijzen de volgende voordelen van aarden uit; wij verwachten dat er nog veel meer aan het licht zullen komen.

Aarden

 • pakt de oorzaak van ontstekingen aan en laat de symptomen van veel ontstekingsziekten verbeteren of verdwijnen
 • vermindert chronische pijn of heft deze op
 • verbetert in de meeste gevallen de slaap
 • verhoogt de energie
 • vermindert stress en geeft het lichaam rust door het
 • zenuwstelsel en de stresshormonen te kalmeren
 • normaliseert de biologische ritmes van het lichaam
 • verdunt het bloed en verbetert de bloeddruk en de bloedsomloop
 • verlicht spanning in de spieren en hoofdpijn
 • vermindert hormonale en menstruatieklachten
 • versnelt het genezingsproces aanzienlijk en helpt doorliggen te voorkomen
 • vermindert jetlag of heft deze op
 • beschermt het lichaam tegen mogelijk gevaarlijke elektromagnetische velden (EMV)
 • versnelt het herstel na intensieve sportbeoefening

Waarom wij niet gezond zijn – de ontbrekende schakel.

De natuurlijke oerenergie die uit de aarde komt is het ultieme middel tegen ontstekingen en veroudering.

Een van de voornaamste doelen van de Chinese techieken is het “wortelen’ of ‘aarden’, wat te maken heeft met het opgang brengen van de communicatie tussen de voetzolen en de aarden. De aarde is rustgevend, versterkend, reinigend en genezend.

“When I am grounded I am resetting my entire biological clock so that it is in harmony with universal, cosmic rhythms and that is the basis of healing.” − Deepak Chopra, M.D.

De ‘gevaarlijkste uitvinding die er bestaat’ schoenen

‘Er was 4 miljoen jaar voor nodig om onze unieke menselijke voet en onze specifieke manier van lopen te ontwikkelen, een uitzonderlijk staaltje van biotechnologie. Maar in een paar duizend jaar hebben we met één onzorgvuldig ontworpen voorwerp, onze schoenen, de zuivere anatomische manier van lopen van de mens uit balans gebracht, het perfecte functioneren daarvan belemmerd, met spanningen en overbelasting aangetast en het zijn natuurlijke gratie en bewegingsgemak ontnomen.’

‘De voetzool is dichtbezet met zo’n 200 zenuwuiteinden per vierkante centimeter’.

Het komt er op neer dat de mens een hoge tol betaalt in de vorm van degeneratie en ziekte als gevolg van afgescheiden zijn van de natuur.

Het dierenrijk als voorbeeld

De Franse natuuronderzoeker zei dat de mens naar voorbeelden in de dierenwereld moet kijken om te zien waarom het je opnieuw met de aarde verbinden zo belangrijk is. ‘Het valt op dat een koe in een stal met een beperktere geleiding van elektriciteit als gevolg van de isolatie van het gebouw, het gewoonlijk koud heeft en zich onbehagelijk voelt’, schreef hij. ‘Als je de koe onder dezelfde weersomstandigheden in de wel zet, heeft het dier het best naar zijn zin. Hij kan de, koude nachten verdragen. Kippen die vrij rond kunnen scharrelen, worden nooit ziek. Kippen die in een hok opgesloten zitten, moeten worden overdekt en beschermd (…) Kijk eens wat er een medicijnen nodig zijn voor de kippen die opgesloten zitten. Kwartels in het wild zijn in de winter net zo gelukkig als in de zomer, zonder overdekking, zonder speciaal verblijf.’ ‘De hond die te lang in huis wordt gehouden en geen contact met de aarde krijgt, zoals de natuur dat bedoeld heeft, geeft de dierenarts een hoop werk.’

‘De gezondheidstoestand van dieren in de vrije natuur is uitstekend, vooral wanneer die niet door de mens is aangetast.

Wat is een ontsteking?

Iedereen is vatbaar voor ontstekingen — van topatleten tot mensen die alleen maar op de bank hangen. Ontstekingen kunnen bij iedereen toeslaan. Het Latijnse woord voor ontsteking, inflammatio, betekent ‘in brand steken’. Een ontsteking is een ingewikkelde biologische reactie van het lichaam op schadelijke invloeden, zoals ziektekiemen, beschadigde cellen of irriterende stoffen. Het is een beschermingspoging van het systeem waarbij het schade veroorzakende of bedreigende krachten vernietigt en het genezingsproces van het aangetaste weefsel in gang zet. Als er geen ontstekingen zouden zijn, zouden wonden en infecties nooit genezen en zou de steeds verdergaande afbraak van het weefsel het leven in gevaar brengen.

Het oermiddel tegen ontstekingen

De aarde zelf is het oermiddel tegen ontstekingen. En de planeet zelf is de grootste leverancier van elektronen op de planeet. Wat betekent dat voor jou? Stel je eens voor dat negatief geladen elektronen, als een onzichtbare cavalerie, vanuit de aarde je lichaam binnen komt galopperen en een veel kleiner leger van positief geladen vrije radicalen opruimt. Elektronentekort, veroorzaakt door gebrek aan aarding, wordt opgeheven en er komt een genezingsproces op gang. De ontstekingen, ziekte en pijn in je lichaam zijn slechts — in meerdere of mindere mate — een symptoom van elektronentekort. Het middel daartegen bevindt zich vlak onder je voeten.

De bron van deze informatie is het boek “Earthing. Je lichaam aarden.” en de ontdekker: Clinton Ober. Hij doet al mmer dan 12 jaar onderzoek naar arden en steeds meer is wetenschappelijk bewezen.

Producten om thuis beter geaard en beschermd te zijn vind je op:
earthingnederland.nl