open Menu

Leven met de maan

Vollemaan, vergeving en dankbaarheid

De vollemaan wordt ook beschouwd als het hoogtepunt van de maandelijkse maancyclus. De energieën worden groter en groter tot vollemaan en dan opeens … boem. Dan is er wat vollemaangekte, gevolgd door een soort kosmische maanzucht. Bij vollemaan wordt ons gevraagd (worden wij gedwongen) met onze “troep’ af te rekenen en dat is waarom sommige mensen bij vollemaan een beetje in de war zijn.

Vollemaan gaat over een hoogtepunt bereiken en het oude loslaten:

  • loslaten van negatieve energieën als gevolg van ergernis of negatieve gebeurtenissen
  • loslaten van negatieve patronen waarin je terecht bent gekomen
  • Vollemaan gaat over het loslaten van schadelijke gedachten, gewoonten, gedragingen en, inderdaad, schadelijke mensen
  • Het is culminatietijd, tijd om los te laten en met een schone lei te beginnen, Het is de tijd om dingen die we niet willen los te laten, zoals schuld, angst, teleurstelling, afgunst, ja, alles wat averechts werkt los te laten.

Waarom vergeving cruciaal is voor manifestatie
Het is belangrijk om vast te stellen dat we, om onze dromen te manifesteren via vollemaan, alle wrok en ergernis tegen wie dan ook moeten loslaten. Zo werkt het nu eenmaal. Vollemaan is ook een gunstige tijd voor vergiffenis en dankbaarheid.

We kunnen vollemaan gebruiken om te werken aan:

Negatieve emoties, angsten, ergernis, ruzies, teleurstellingen, tragedies & wandaden.
Om aan de slag te kunnen gaan (en het karma los te laten dat gepaard gaat met alles wat gebeurt), moeten we vergeven. Dat kan betekenen onszelf vergeven of een ander.
De nacht waarin het volledig vollemaan is, is een goed moment om je sieraden en kristallen te zuiveren van alles wat negatief is; leg ze gewoon buiten.

Het geheim van manifistatie bij nieuwemaan

Het geheim van het doen van wensen of het vaststellen van voornemens is ervoor zorgen dat ze uit het hart komen en dat ze aanvoelen alsof ze al werkelijkheid zijn geworden. We kunnen eindeloos affirmaties doen en vision boards maken, maar als je wensen niet uit je hart voelen alsof we al hebben bereikt wat we wensen, dan verspillen we onze tijd.

Het geheim is je wensen en bedoelingen in harmonie te brengen met de maancycli.
  • Doe alsof tot het je lukt. Met andere woorden: doe alsof je dromen al werkelijkheid zijn geworden. Voel het gevoel van de vervulde wens. Ga in dat gevoel op.
  • Denk aan wat je wel wilt, denk niet aan wat je niet wilt. Dit is een gouden regel. Houd je eraan. Wees duidelijk.
  • Misschien is het belangrijkste waar je aan moet denken bij het doen van nieuwemaan wensen, dat je niet kunt krijgen wat je wenst tot je weet wat je wenst. Dat is simpelweg de manier waarop het leven werkt.
  • Wanneer we werkelijk helder voor ogen hebben wat we willen, is het veel gemakkelijker voor ons om het met de samenwerkende hulp van het universum te laten gebeuren.
  • Inwezen herrinnert nieuwemaan ons eraan dat we eens per maand onze dromen en doelen helder voorogen moeten hebben door ze op te schrijven of te tekenen.Je als routine met de maan verbinden is een belangrijk discipline. Door wensen te doen tijdens nieuwemaan beginje je dromen te manifisteren.

Bron en inspiratie: Moonology van Yasmin Boland’s