open Menu

Lucht

Bij het element lucht horen de sterrenbeelden Waterman, Tweelingen en Weegschaal. Luchttypes kunnen zijn zoals de lucht en de wind: licht en wendbaar. Ze zijn actief, beweeglijk en snel van begrip. Ze vinden het prettig om feiten en gegevens te verbinden. Het accent ligt op abstract denken, theoretiseren en het werken met ideeën. Ze kunnen vernieuwers van het denken zijn..

Luchttekens proberen alles wat ze meemaken zo objectief mogelijk te benaderen, zijn communicatief ingesteld. Ze vinden het prettig om de dingen met andere mensen te bespreken. Luchttekens zijn flexibel, maar de keerzijde is dat ze niet altijd even standvastig zijn. Ze lopen het gevaar de dingen te veel logisch te willen verklaren en verstandelijk benaderen, waardoor ze soms koel en gevoelloos kunnen overkomen. Luchttypes hebben wat moeite met gevoelens, omdat deze niet logisch te verklaren zijn. Ze kunnen moeite hebben met het relativeren van de eigen wensen, verlangens en emoties.

Luchttypes zijn nieuwsgierig, snel en in veel dingen geïnteresseerd. Ze hebben graag mensen om zich heen en houden van gezelligheid. Toch hechten ze zich niet echt (snel) aan iets of iemand. Dit komt door hun drang naar onafhankelijkheid en vrijheid. Ze houden niet van problemen en sombere stemmingen; deze gaan ze liever uit de weg. Dit met het idee dat het zich vanzelf wel oplost.

Het bewustzijn van de luchtmens is gericht op het samenbrengen van verschillende situaties, voorbeelden en denkbeelden. Uit deze samensmelting vormt het luchttekens hun beeld van de werkelijkheid en hoe ze moeten leven. Soms heeft dit niets te maken met de reële of echte werkelijkheid, maar het is het gewoon hun werkelijkheid. Luchttypes kunnen sterk zijn in het op elkaar afstemmen en organiseren van activiteiten met de meest uiteenlopende menstypes.

Communicatie en contacten zijn voor luchttekens erg belangrijk. Ze hebben een drang om met anderen te praten, discussiëren en ideeën uit te wisselen. Er kan een tendens bestaan om te veel nadruk te leggen op contacten en kennisuitwisseling. Maar de positieve kant van dit gegeven is dat ze hierdoor vaak goed zijn in de handel en verkoop; zijn het echte handelsmensen.

Lucht chakra

LUCHT ANAHATA CHAKRA

Subtiele element (tanmatras): Lucht
Betekenis: Ontwarren
Aard van chakra: Haat, liefde
Zintuig (jnanendriyas): Huid
Waarneming: Voelen
Handeling (karmendriyas): Grijpen, voelen, tastzin
Energie functie (prana’s): Omhoog houden

Meer over het 4e chakra